Vad kan man göra åt dålig mobiltäckning?

Att ha dålig mobiltäckning, det händer oss alla, då och då. Det kan bero på att man är på resande fot eller att man är på ett ställe med typ radioskugga. Hur ska man åtgärda dålig mobiltäckning då? Det finns en del olika sätt att göra det på. Det hela beror på var du befinner dig.  

Är det så att du upplever att du har en dålig täckning hemma, inomhus, så testa olika ställen i hemmet om det är likadant överallt. Det går även att skaffa en enhet som förstärker eller skickar vidare signalen. Vilket mobilabonnemang och vilken operatör du väljer har också betydelse för vilken täckning du får.

Vad kan jag göra åt dålig täckning inomhus?

Om du upplever att du har dålig täckning av mobilen inomhus, hemma eller på kontoret, så finns det några saker du kan göra. Testa att tala med headset, då din kropp kan störa täckningen. Det brukar gå att använda wifi, men det gör inte att  täckningen för vanliga telefonsamtal eller sms funkar. Dock kan du surfa på nätet. 

En annan sak du kan göra är att skaffa en antenn som förstärker mobilsignalen. Det är då en extern antenn som förstärker mobilsignalen utifrån och därmed ger bättre täckning inomhus.

Ett tredje alternativ är att använda en repeater. En repeater är en förstärkare som skickar vidare signalerna från routern till ställen i hemmet där du har sämre täckning. Dock är det så att du måste ha ett tillstånd från din operatör innan du får använda repeater. Anledningen är att den kan störa mobilnätet, och det finns en risk att mobilnätet kan slås ut om repeatern är felinstallerad. 

28 Aug 2020