Var rädd om skärmen

När mobiltelefoner började bli var mans egendom så var det riktiga tegelstenar man kunde ringa från och till. De tålde en hel del stryk och det finns till och med exempel på mobiler som blivit överkörda av lastbilar, nergrävda i jorden eller kvarglömda ute i en vecka och ändå fungerade efter. Så är det inte längre. Dagens telefoner är flera tusen gånger bättre än sina förfäder men de har en brist. Skärmarna är ömtåliga!

Därför är skärmar ömtåliga

Vi vill ha telefoner som är så tunna som möjligt, med så stora skärmar som möjligt och dessutom ska de både vara snabba som datorer och snygga att se på. Då är det inte lätt att samtidigt skapa robusta telefoner och skärmen är en av de saker som är mest ömtåliga. 

Det går dock att förebygga trasiga skärmar om man vill. Skärmskydd gör stor skillnad och jämfört med vad det kostar att byta skärmen så är det dessutom ganska billigt. Mobil-skärmskydd är mycket enkla att montera och gör att din skärm blir minst dubbelt så stryktålig.

Detta hjälper ett mobil-skärmskydd mot

Tappar du din telefon i asfalten så är ett skärmskydd inte tillräckligt. För den typen av skydd krävs ett mobilskal. Det som ett skärmskydd faktiskt skyddar mot är:

  • Skrapmärken från smycken, naglar och saker i fickan
  • Vattendroppar
  • Slitage

Fördelen med detta är att telefonen är lika fin i skärmen som om den vore ny och om skyddet blir repigt är det bara att sätta på ett nytt. 

21 Feb 2022