Återvinn mobilen

Svenskar är i allmänhet ganska bra på återvinning, det finns i alla fall ett fungerande system som ett stort flertal använder sig av. Vi är däremot också ganska konsumtionshetsiga och köper väldigt mycket prylar hela tiden. Vi gillar nytt, men accepterar också använt i gott skick vilket blir tydligt när man ser hur mycket som köps och säljs på sajter som Blocket och Tradera.

Köp en begagnad mobil nästa gång

När det gäller mobiltelefoner, där iPhone är allra mest poppis så syns dock en trend som inte känns särskilt fräsch. Helt suveräna iPhones skrotas, eller läggs i en förvaringslåda för att förruttnas, bara för att en ny modell kommit ut på marknaden. De nya iPhonesen produceras på löpande band och allt fler finfina telefoner slängs undan. Mobidora.se är en sajt som råder bot på svinnet.

Det finns väldigt många som inte har något behov av att ha den senaste modellen iPhone och det har några pigga, unga entreprenörer gjort till ett vinnande koncept - för alla! Man kan köpa en begagnad iPhone och få en finfin telefon samtidigt som en annan kan göra vinst av affären. Miljön bugar och tackar samtidigt!

I den mån det är möjligt ska man kolla vad som finns att tillgå på andrahandsmarknaden, jorden måste få lite andrum från alla berg av sopor och restavfall från produktionsfabriker. 

...eller sälj din gamla när du vill ha en ny

Om du är en av de som byter ut din fullt fungerande iPhone mot den senaste modellen varje gång den lanseras så se till att sälja din begagnade iPhone vidare. Även det är att dra sitt strå till återvinningsstacken.

1 Feb 2017