Går det koppla usb-minne till mobilen?

Många känner ju det att de på ett enkelt sätt skulle vilja kolla mobilen eller surfplattan med video och det utan att slösa en massa lagringsutrymme. Det finns även de som vill kunna flytta filer på ett bra sätt. Det går att göra i vissa fall, eftersom att många Androidtelefoner stöder anslutning av ett usb-minne, vilket du kan utnyttja för att flytta filer eller spela upp media. Du kan köpa ett usb med tryck på nätet om du vill. För att kunna använda en Android med ett usb så ska du använda dig av en teknik som kallas usb otg, som står för on the go. Då kan du koppla in ett minne eller någon annan usb-enhet precis som du gör på en dator. K

Hur gör man?

olla först om det är så att du har en telefon eller platta som stöder usb otg. Om det är fallet så kan du köpa en kabel och efter det enkelt koppla in både minne, möss, tangentbord och annat. Du kan till och med koppla ihop två telefoner eller ansluta en usb-hubb och ansluta flera saker på en gång.

Du måste ha en så kallad otg-adapter. Dessa går att köpa för ett par hundralappar på flera ställen. Sedan är det bara att ansluta den till telefonen och sedan stoppa in ditt usb minne. Sedan så skiljer det sig lite åt beroende på modell av telefon. En del har en inbyggd filhanterare, som gör det enkelt att hitta dina filer. 

18 Mar 2020