Laga det som kan lagas

Alla vi som gillar tech har en dålig vana att slita och slänga grejer i ett alldeles för högt tempo. Vi lever förstås i ett otroligt slit- och slängsamhälle men hastigheten med vilken vi köper nytta och kasserar är faktiskt skrattretande. Det finns inget positivt med att skaffa en ny smartlur i 10 000-kronorsklassen varje år, och definitivt inget hälsosamt. Det är betungande för varje individs ekonomi såväl som för miljön. Trots att jag själv är technörd så är jag för att laga det som lagas kan och kassera det som faktiskt inte längre fyller någon funktion. Ska man tvunget ha nytt ofta så ska man ändå se till att laga det som kan lagas och sälja det vidare till någon som kanske inte har samma sjuka krav på att äga det allra senaste.

Det är lätt och går snabbt

Det finns många ställen som lagar en trasig iPhone eller annan smartmobil, oavsett det handlar om ett kasst batteri eller om en sprucken skärm. Nog kan det kosta en del, men aldrig så mycket som att köpa en helt ny gadget i samma klass. Själv behövde jag nyligen laga iPhone Malmö och vände mig till Mobylife. Skärmen var sprucken och jag mottog suverän service och ett perfekt resultat - på nolltid. Min iPhone är nu som ny - trots att den är tre år gammal.

Investera gärna i ny teknologi, men gör inte dumköp. Ge bort eller sälj det som fortfarande funkar och återvinn resten. Vi måste alla ta vårt ansvar...

19 Sep 2019