När du är redo att steget från hemmakontoret

Det finns tusentals människor i Sverige som driver eget företag i sina egna hemma, och det är ju ett av de bästa sätten att komma igång med sin verksamhet. Man får låga kostnader och behöver inte fundera på hur man ska ta sig till jobbet. Men så kommer dagen då företaget har vuxit ur kostymen så att säga och det är dags att börja leta efter lediga lokaler som passar för verksamheten, och samtidigt inte är FÖR dyra att hyra. Är du ute efter ett nytt kontor, en ny affärslokal eller andra lokaler för företag? Då kan jag tipsa om https://kontorslokaler.se som presenterar lediga kontorslokaler i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och andra större orter i landet. 

Konsten att välja rätt lokal

Det är lätt att falla för första bästa lediga kontor men om du vill ha en lokal som du kommer trivas i under många år framöver så ska du tänka till lite extra innan du skriver på kontraktet. Mina tips är:

  • Glöm inte att ta med expansion i beräkningen. Det är jättejobbigt att behöva byta till ett större kontor inom ett halvår!
  • Prata med mäklaren. De är väldigt duktiga på att hitta lokaler som passar just dig, och de kan hitta kontor som inte finns med i listorna över lediga lokaler. 
  • Räkna på kostnaderna. Har ditt företag råd att hyra ett kontor även om du får en period med sämre resultat? 
  • Grannarna är viktiga! Vilka övriga företag finns omkring ditt nya kontor? Vill du dela byggnad med dem? 
15 Aug 2019